MammabebisYOGA

 

 

 

-träning för gravida och mammor

Mamma/bebisYOGA

 

ForM e erbjuder dig som mamma att delta i en mild men samtidigt stärkande form av yoga där även din bebis kan vara med. Grundteknikerna är hämtade från Kundaliniyogan och kursen syftar till att först och främst stärka mamman både mentalt och fysiskt efter förlossning och nio månaders graviditet, men innehåller även lättare bebismassage och bebisyoga.

 

Yogaövningarna är skonsamma och du kommer att få lära dig grundläggande andningsteknik, medveten andning, som du kan ha nytta av genom hela livet och även förmedla vidare till dina barn. Många är vi som idag behöver lära oss och våra barn att bli medvetna om vår andning, då det hänger nära samman med våra tankar och känslor och därmed vår stressnivå. Du kan på flera sätt hjälpa till att förmedla trygghet och lugn till ditt barn. Stärkande bäckenbottenövningar och rörlighets- och cirkulationsökande övningar för bl.a. rygg, nacke och axlar utgör en annan viktig del av Mamma/bebisyoga.

 

Närsomhelst under passet kan du givetvis avbryta för att ta hand om din bebis, mata, ordna med blöjbyte etc.

 

Exempel på vad du kommer få lära dig under kursen:

•Mjuka yogaövningar för att stärka rygg, nacke och axlar

•Bygga upp styrka successivt via ”inifrån och ut” principen genom övningar för bäckenbotten och de djupa magmusklerna

•Grundläggande andningsteknik

•Bebisyoga

•Bebismassage

 

-Vilka kan delta?

Svar: Alla mammor, med fördel nyblivna, då passet även riktar sig till din bebis. Då din bebis börjat bli mer rörlig och ålar/kryper går det bra att delta men du får räkna med mer spontana ”pauser”/avbrott under passet. Inga förkunskaper krävs. Du kommer att få vägledning och instruktioner av en utbildad och engagerad instruktör. Vissa fysiska övningar kan vara något mer utmanande än andra men är på en sådan nivå att alla deltagare kan klara av dem. Ibland kan enkla anpassningar som instruktören visar underlätta och utgöra alternativ.

-Vilken utrustning krävs?

Svar: Bekväma kläder. En vattenflaska kan vara bra att ha till hands. Ta gärna med en egen ”bekant” filt till din bebis liksom någon leksak för hen att roa sig med vid behov. Ta gärna med ev. egen yoga/träningsmatta.

 

 

ForM e

 

Adress: Kokillgatan 1, 721 33 Västerås

Tfn: 0707 28 88 48

Email: info@formetraning.se