MammabebisTRÄNING

 

 

 

-träning för gravida och mammor

Mamma/bebisTRÄNING

 

Hos ForM e har du som mamma möjligheten att träna i grupp tillsammans med din bebis och andra mammor. I ett heltäckande cirkelträningspass får du hjälp att träna hela kroppen och succesivt återuppbygga styrka, kondition och smidighet efter graviditet och förlossning. Övningarna är anpassade för att vara skonsamma för mamman men samtidigt effektiva och ge utrymme för stegring vartefter.

 

Att träna i grupp med andra i samma situation känns för många motiverande och befriande. Man kan hjälpas åt och peppa varann men samtidigt ges utrymme för egna behov. Målet är att träningen ska ge effekt men även kännas rolig och lagom för dig som nybliven mamma. Närsomhelst under passet kan du givetvis avbryta för att ta hand om din bebis, mata, ordna med blöjbyte etc.

 

Exempel på vad du kommer få lära dig under kursen:

•Styrke- och konditionsbaserad cirkelträning

•Fokusområden: på ett skonsamt sätt stärka bål, ben och muskler kring rygg och axlar som hjälper dig till en funktionell hållning och god förmåga att bära, lyfta och vara aktiv med din bebis

•Både egna kroppen, bebis och andra redskap används vid träningen

 

-Vilka kan delta?

Svar: Alla mammor, med fördel nyblivna, då passet även riktar sig till din bebis. Då din bebis börjat bli mer rörlig och ålar/kryper går det bra att delta men du får räkna med mer spontana ”pauser”/avbrott under passet. Inga förkunskaper krävs. Du kommer att få vägledning och instruktioner av en utbildad och engagerad instruktör. Vissa fysiska övningar kan vara något mer utmanande än andra men är på en sådan nivå att alla deltagare kan klara av dem. Ibland kan enkla anpassningar som instruktören visar underlätta och utgöra alternativ.

-Vilken utrustning krävs?

Svar: Bekväma kläder. En vattenflaska kan vara bra att ha till hands. Ta gärna med en egen ”bekant” filt till din bebis liksom någon leksak för hen att roa sig med vid behov. Ta gärna med ev. egen yoga/träningsmatta.

 

 

 

ForM e

 

Adress: Kokillgatan 1, 721 33 Västerås

Tfn: 0707 28 88 48

Email: info@formetraning.se