Om ForM e

 

 

 

-träning för gravida och mammor

Om ForM e

 

ForM e startades av mig, Maria Vistrand, sommaren 2016. Jag brinner för att arbeta med och hjälpa människor och för hälsa och träning. Under min tid som gravid och föräldraledig och även nu, som verksam fysioterapeut på vårdcentral på deltid, har jag blivit alltmer medveten om de utmaningar, behov och stöd som gravida och nyblivna (eller äldre) mammor står inför och efterfrågar.

 

Smärta i t.ex. bäckenleder och ländrygg, trötthet, stress och oro inför förlossning är bara några av de saker som många kvinnor har att tampas med under den nio månader långa graviditeten. Det börjar med en tvåsamhet, som inom ett relativt kort tidsspann ska bli tre- en hel liten person till som skapas och växer i din kropp! Att vi då genomgår en rad både kroppsliga och känslomässiga förändringar för att anpassa oss till det som komma skall är ju inte konstigt. Så, med detta i åtanke; hur kommer det sig att många inte ger sig själva tillräcklig förberedelse och uppladdning inför livets kanske absolut största händelse- att bli förälder?

 

Vi förbereder oss ju inför en bilsemester, servar och tankar upp bilen. Inför ett nytt arbete förbereder vi oss förmodligen genom att vara lite extra pålästa och förberedda på vad som väntar oss. Inför ett marathonlopp har vi tränat, vilat, ätit och laddat rätt under månader. Allt för att ha de optimala förutsätttningarna inför stundande prövning. Precis så borde vi ta hand om oss själva (och barnet) under graviditeten! Ge oss möjligheten att stressa ned, finna och behålla styrka såväl mentalt som kroppsligt, träna fokusering och få användbara verktyg inför förlossningen.

 

Likaså när förlossningen är över och vi välkomnat den kanske absolut största skatten in i våra liv. Då börjar en annan, både rolig men många gånger också krävande, ny vardag. När vår kropp är förändrad med uttänjda och svagare muskler, vi är trötta efter vaknätter och kroppen samtidigt utsätts för utmaningar såsom ett frekvent bärande och ofta långvarigt matande i ensidiga positioner… Då behöver vi ge kroppen en chans att återhämta sig på ett skonsamt sätt. Stärka upp muskulatur, inhämta energi och ork, för att klara vardagen på ett bättre sätt och finna ork och glädje i vår nya roll. Vi rehabiliterar ju oss efter att t.ex. ha brutit ett ben- så varför inte efter graviditet och förlossning (som ju om något är en utomordentlig utmaning såväl fysiskt som psykiskt!)?

 

Då jag som fysioterapeut, träningsinstruktör och mamma vet att det finns hjälp, redskap som är helt oslagbara för att förbereda oss och hjälpa oss komma tillbaka efter graviditet och förlossning; nämligen fysisk aktivitet och anpassad träning, en balanserad kost och mentala verktyg, kändes det för mig givet att dela med mig av detta till fler kvinnor! Alla är värda att må sitt bästa jag under graviditet och som mamma. Att få stråla, ha ork, styrka och känna glädje. Och, det är just det som ForM e vill hjälpa kvinnor med. Varmt välkommen!

Hos ForMe kan du vara trygg i att du får hjälp av en engagerad och kompetent instruktör!

Min bakgrund:

 • Leg. Fysioterapeut (fil. Kand., Mälardalens Högskola), vidareutbildad inom kvinnohälsa (obstetrik, gynekologi och urologi via KI)
 • Hälsopedagog (fil. Kand., Gymnastik- och Idrottshögskolan)
 • Lic. Kostrådgivare. Vidareutbildning; Kost för gravida & ammande (genom Bergklint Education & Umeå universitet)
 • Cert. MammaMagetränare (genom Katarina Woxneruds ”MammaMage”)
 • "MammaPilates" (genom Katarina Woxneruds ”MammaMage”)
 • 3D Mamma (genom 3D-Funktion)
 • ”Gravid- och mamma/bebisyogainstruktör”, inriktning Kundaliniyoga (genom Yogainstitutet)
 • Vidareutbildning ”Träning under och efter graviditet” (genom SAFE-Education)
 • Diplomerad massör (genom Friskvårdsgruppen)
 • Utbildning i akupunktur, MDT A, OMT Steg 1 nedre, Kinesiotape mm.
 • Utbildning som gruppträningsinstruktör inom jympa (Friskis & Svettis Steg 1 & 2 jympa, VGF jympa & aerobics)

 

 

 

 

 

Välkommen!

ForM e

 

Adress: Kokillgatan 1, 721 33 Västerås

Tfn: 0707 28 88 48

Email: info@formetraning.se